Rename/Merge Categories Plugin

Click here to read about this plugin in English.

Screenshot of the plugin

Овој плагин се употребува за брзо преименување на категорија, при што сите постови кои припаѓале во старата, автоматски се додаваат во новата категорија. Опционално, автоматски се креира „slug“ на категоријата со превод на називот во ASCII формат (за полесно читање во адресната линија на некои интернет прелистувачи).

Втората функција служи за префрлување на сите постови од една во друга категорија, нешто што во стандардната инсталација на WordPress засега е неможно без отворање на постовите еден по еден. Опционално, старата категорија може да се избрише.

Превземете тука.

Инсталацијата е стандардна – отпакувајте во wp-content/plugins фолдерот и активирајте преку контролниот панел на блогот.

После активацијата, плагинот се наоѓа во новиот избор – “Спои/Преименувај категории” во секцијата „Написи“

17 март 2009:

 • Нова верзија – 0.2!
 • Компатибилна со WordPress 2.7.1 (тестирано).
 • Македонски превод.

Rename/Merge Categories Plugin

This plugin is used to rename or merge categories.

The rename function is used to quickly rename a category, with added capability to automatically create an ASCII category slug from non-ASCII characters.

The merge function is used to transfer all posts from one category to another, with optional delete of the first category.

Download here.

The installation is standard: unpack the archive into the wp-content/plugins folder and activate the plugin through the control panel of the blog.

After the activation, a new menu – “Merge/Rename Categories” is added in the “Posts” section.

17 mar 2009:

 • New version – 0.2
 • Tested and working in WordPress v2.7.1
Advertisements

9 Responses to “Rename/Merge Categories Plugin”


 1. 1 darko156 Јуни 5, 2008 во 5:30 pm ч.

  Чиста работа. Одличен плагин. Сега само што го употребив 🙂

 2. 2 Археоблог Јуни 8, 2008 во 7:48 am ч.

  Го инсталирав плагинот, бидејќи по импортирањето на стариот блог во сајтот ми се појавија дупли категории. Но кај мене овој плагин не функционира, а јас не знам да ја откријам причината. 😦

 3. 3 Ванчо Орданоски Јуни 8, 2008 во 10:01 am ч.

  Ооопс!
  Мала грешка во плагинот при преименување на категориите. Сум заборавил да откоментирам една линија.
  Поправено.

  Се извинувам на оние кои имале проблем.

 4. 4 CL Август 28, 2008 во 5:14 pm ч.

  Maybe I did something wrong, but I merged categories and “deleted” the first in order to get all posts into the second category and it didn’t work. Nothing seems to have merged 😦

 5. 6 Vladimri Октомври 31, 2008 во 9:02 am ч.

  Not workin, WP 2.6.2. Perhaps the problem is with posts with multiple categories.

 6. 7 Abi Davis Јануари 12, 2009 во 11:37 am ч.

  Does this plugin work with WordPress 2.7?

 7. 8 jotiravaz Јуни 5, 2012 во 3:05 am ч.

  Good day!!!!
  i dont really have erectile dysfunction but i dont think my penis is as hard as it should be or as it could be .. and this could be due to excessive masturbation.. anyways.. i’m planning on taking some levitra or viagra to get back the stiffness….!!!!!purchase generic…
  Bye!!!!!
  ____________________________
  buy generic


 1. 1 Bulk Rename/Merge Categories Wordpress Plugin Следење on Август 20, 2008 во 3:05 pm ч.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: