Flickr плагин за WordPress

Заради фактот дека на оваа платформа (wordpress.com) не сум во можност да го инсталирам плагинот, на мојот блог може да се погледне како изгледа овој плагин кој всушност е ајакс плагин за галерии и фотографии кои претходно треба да бидат качени на flickr.com

Овде Демото и постот

Advertisements

3 Responses to “Flickr плагин за WordPress”


 1. 1 Ванчо Мај 6, 2008 во 5:08 pm ч.

  Интересно, особено за оние кои имаат многу слики на Flickr.
  Сепак, малку споричко се вчитуваат thumbnail-ите, но што да се прави, додека да се довлечкаат од другиот сервер.
  Се прашувам само, дали може да се промени големината на главната слика, и дали thumbnail-ите се прават сами или треба да постојат?

 2. 2 Darko Buldioski Мај 7, 2008 во 5:53 am ч.

  Изгледа интересно.

  за менувањето на големината, не сум сигурен, ама од искуство до други плагини, имам чувство дека може да се промени што сакаш 🙂

  after all затоа е WP 🙂

 3. 3 Ицко Мај 7, 2008 во 10:22 am ч.

  Ванчо, има комплетна контрола врз плагинот и миљарда прилагодувања, има опција и за thumbmails-ot… така да тестирај на локал сервер прво па после користи… мислам дека и авторот на плагинот нема доволно информации ставено на неговата страна… така да, ако некој сака да го користи, најдобро убаво да го истестира на локал сервер.


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: