Излезе WordPress 2.5.1

Излезе верзијата 2.5.1 на Вордпрес.

Според сајтот, таа содржи бројни поправки на багови, подобрување на перформансите и еден многу важен сигурносен фикс.
Препорачано е надградбата да се изврши веднаш, особено ако вашиот блог има отворена регистрација на корисници. Иако проблемот со сигурноста сеуште не е јавен, наскоро ќе биде, а со тоа ненадградените блогови ќе станат ранливи на напади.
Повеќе за вградените поправки, прочитајте овде.

Превземете ја новата верзија овде.

За оние кои премногу чачкале по сорсот и не се осмелуваат да направат надградба, можат да ги превземат само сигурносните фиксови: wp-includes/pluggable.php, wp-admin/includes/media.php, и wp-admin/media.php и да ги заменат во своите инсталации.

Advertisements

0 Responses to “Излезе WordPress 2.5.1”  1. Напиши коментар

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: